top of page

"Deelgenoten" - algemene richtlijnen

Vrijwilliger bij De Buurman zijn is een vak apart, in de meest positieve zin van het woord! Bij ons gaat het namelijk niet 'alleen' om koffie schenken, klussen of activiteiten organiseren. We zijn, met z'n allen, namelijk op ​missie en dat blijkt ook uit de manier waarop we omgaan met onze vrijwilligers. 

Om te beginnen zijn onze vrijwilligers niet zomaar vrijwilligers, maar 'deelgenoten'. We vormen met elkaar De Buurman, en delen dezelfde droom. Daarom zijn we nauw betrokken bij de missie en noemen we onszelf, met enige trots, 'deelgenoot'!
 

Nog even in de herhaling :

Missie
Wat is onze droom?


Dichtbij delen

Het delen van tijd en aandacht met mede-inwoners, samen optrekken als lokale gemeenschap bevorderen, mensen tot bloei laten komen in een omgeving die naar hen omziet

Ver weg delen

Het structureel ondersteunen van- en betrokken zijn bij initiatieven die zich inzetten tegen de bestrijding van onrechtvaardige situaties werelwijd

Los van de specifieke taken die we als deelgenoot uitvoeren, zoals buurman-barista, gastheer/gastvrouw, klusser, schoonamker of activiteitenbegeleider geloven we dat we die taken op een bepaalde manier uitvoeren die voor iedereen gelijk is. Om die reden hebben we het volgende statement opgesteld, wat goed verwoord hoe wij invulling geven aan onze taken :

1)
We gaan liefdevol en respectvol met elkaar, klanten, toeleveranciers en alle andere relaties om. We proberen om het beste in de ander én het beste in onszelf naar boven te halen.
 

2)
We zijn leergierig en ons ervan bewust dat we nog een hoop te leren hebben. Successen vieren we met z'n allen uitbundig. Fouten maken hoort erbij, we zijn er niet bang voor, maar grijpen fouten aan om De Buurman weer een stukje beter te maken!
 

3)
We zijn transparant en eerlijk. Zowel persoonlijk, als financieel en relationeel. Als er dingen goed gaan, maar ook als er dingen mis gaan. Als er dingen mis gaan communiceren we helder, zodat er zo snel mogelijk een goede oplossing kan komen.
 

4)
We zijn ambitieus, zowel in de kwaliteit van tijd en aandacht die we geven, als de koffie, thee en horeca of welke andere taak we dan ook uitvoeren. Hebben we een nieuw idee, dan delen we dat omdat we weten dat dit van harte welkom is!

5)
We hebben een goede dosis humor op zak, waarmee we elkaar en de klanten tegemoet treden. Als er een pak cappucinomelk door de zaak valt lachen we eerst eens goed om, en ruim het dan pas op. We stappen met een glimlach De Buurman binnen.
 

6)
We zijn een bruisende groep enhousiastelingen, en hebben het beste met elkaar en onze klanten voor . Als we negativisme bespeuren dan grijpen we op een creatieve, verrassende, liefdevolle en humoristiche wijze in. 

7)
We zijn betrouwbaar en stipt, 'ondanks' dat we vrijwilligers zijn. We begrijpen dat de missie van De Buurman alleen behaald kan worden als iedereen z'n stinkende best doet. 

8)
We proberen actief nieuwe contacten te leggen en aan te gaan. Onbekende bezoekers krijgen een warm welkom en worden indien gewenst nader betrokken bij De Buurman.
 

9)
We zijn ambassadeurs, kennen de missie van De Buurman, staan daar achter en weten die missie uit te leggen aan buitenstaanders.
 

10)
We creëeren rust en ruimte zodat elk individu op z'n gemak bij ons kan zijn. We zijn er vast overtuigd dat rust een voorwaarde is voor creativiteit, bezinning en doelgerichtheid. We nemen stelling tegen de snelle maatschappij, en nemen bewust de tijd om samen te zijn en te investeren in elkaar.

Oftewel : we willen in alle activiteiten die we uitvoeren als 'deelgenoot' een goede buur zijn!
 

Meer informatie over Deelgenoot worden? Neem contact met ons op!

bottom of page