top of page

Met de basisvoorwaarde van een onverslaanbare kop koffie wordt het tijd om te kijken naar het eigenlijke hoofddoel : delen. Delen betekent iets van jezelf geven aan een ander, dat kan in tijd, aandacht, geld. Vooral de eerste 2 zijn voor ons koffiehuis belangrijk.

Delen ‘dichtbij’ : heb je een middag niets te doen, en wil je jezelf nuttig maken? Schuif aan in het koffiehuis en bekijk welke mensen op jou zitten te wachten. Heb je een groepje vrienden dat zich ook wel eens wil inzetten voor een ander? Kijk op de site, en spreek eens af met dat groepje bewoners van Pedaja om te gaan koffiedrinken.

De mogelijkheid om te delen moet sterk worden gevoed door reeds bestaande organisaties, die ons koffiehuis als etalage kunnen gebruiken om vrijwilligers in te zetten. Doordat deze etalage als het ware erg laagdrempelig is, verwachten we dat kleine klusjes en contactmomenten snel en eenvoudig zijn in te vullen. Na verloop van tijd zal e.e.a. meer op relatie gaan (‘mijn vriend is vluchteling en heeft even hulp nodig’), maar in de initiële fase zal er eerst een tijdspanne zijn van directe hulp zonder relatie. E.e.a. bijt elkaar niet, maar groeit samen op.  Organisaties waar de samenwerking mee wordt gezocht zijn o.a. Servanda, Vluchtelingenwerk, etc.
 

Delen ‘ver weg’ : de horeca-opbrengsten van Deelcafé De Buurman komen ten goede aan projecten buiten Hardinxveld, veelal in het buitenland. Met de winst van elke kop thee, overheerlijke latte of verse speltkoek draagt u dus direct bij deze projecten!
Elke maand wordt de opbrengst feestelijk overhandigd aan een initiatief van een Hardinxvelder "ver weg", die betrokken is bij een project waarbij de focus ook telkens op het welzijn van de ander ligt.Naast het financieel ondersteunen proberen we door middel van informatieverstrekking en presentaties en/of films ook een platform te bieden waarmee de projecten aan bekendheid kunnen winnen. Zodoende willen we contacten en links leggen met projecten wereldwijd. Om betrokken te zijn, te delen in tijd en aandacht op afstand, maar ook zeker niet in de laatste plaats om juist Hardinxvelders die op zoek zijn naar meer invulling de opties te kunnen tonen en te inspireren! 

Hier vindt u een overzicht van de projecten die tot op heden een bijdrage hebben ontvangen van Deelcafé De Buurman. 

Delen

bottom of page