top of page

NIEUWS

Nieuwe tussenstand: € 54.000,- gedoneerd!

July 15, 2019

We zijn enorm blij dat we de volgende 3 projecten hebben kunnen steunen met giften:

Klik op de links voor meer informatie over de projecten - zeer de moeite waard om meer te lezen! 

Nieuw Deelcafé! De Overbuurman in Brandwijk

June 02, 2019

Ook in Brandwijk zal v.a. medio september een Deelcafé de deuren openen. Wil je meer lezen? Check de FB-page van De Overbuurman eens!

Ook een Deelcafé starten in jouw woonplaats? Dat kan! Hieronder lees je meer info.

https://www.deelcafedebuurman.nl/ook-een-deelcafe-beginnen

Opnieuw gift voor Tanja & Pedro in Peru

May 08, 2019

We zijn blij om inmiddels voor de 3e keer een gift te mogen doen aan het project van Tanja en Pedro in Peru. Deze keer ontvingen ze € 1.500,-, geweldig om zo de horeca-opbrengst weer volledig ten goede te laten komen aan projecten van 'Hardinxvelders  ver weg'!


Waar gaat de gift voor gebruikt worden in Peru?

- Lokaal waterproject.

- Vitaminen en babyuitzet voor tienerleiders die een baby verwachten.

- Een goede poort voor bij de straat. Er komen nu regelmatig honden en mensen op het terrein die er beter niet kunnen komen. 's Nachts wordt verder (zeer) regelmatig de waterleiding vernield. In dit nieuwe jaar is het alweer 3 keer gebeurd, wat natuurlijk erg vervelend is. 

Een speciale dank aan alle hardwerkende deelgenoten, onze fantastische klanten, Vrienden van De Buurman en alle andere betrokkenen vanuit Peru!

'Winterterras'

November 18, 2018

Vanaf deze week is ons terras naar de winterstalling. Toch nog even lekker onder een dekentje genieten van een kop warme chocolademelk met slagroom? Dat kan! Kruip gezellig onder ons gestreepte afdakje en warm heerlijk op.

Voor de koukleumen: ook binnen is het goed toeven. Juist in de kou even eruit om een praatje te maken en te connecten met je mede-Hardinxvelders? Je krijgt er zeker geen spijt van!

ps: al genoten van onze herfstspecials? Kom eens een kijkje nemen en ontdekken wat voor lekkers we serveren dit seizoen!

Fijne week iedereen - en van hárte welkom bij De Buurman!

Financieel Café weer van start!

October 03, 2018

Vanaf nu elke dinsdag weer financieel café - i.s.m. Servanda! Vanaf 15:00 van harte welkom met al je financiële en geld-gerelateerde vragen, gratis advies!

Deelcafé De Buurman bijna 2 jaar én .. Deelcafé De Buurvrouw geopend!

September 17, 2018

Opening Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle
Afgelopen week reisden we met een groepje af naar Kapelle om daar bij de opening van Deelcafé De Buurvrouw te zijn. De laatste maanden is er intensief contact gehad met de lokale initiatiefnemers, die het Deelcafé dus ook in Kapelle gaan inzetten om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn. De manier van werken en opzet is helemaal hetzelfde als in Hardinxveld, een echt ‘zusje’ dus van De Buurman! Nina en Barbara, de twee dames die de kar trekken, belandden zo’n 3 maanden geleden via Ramona’s Casa de Esperanza bij ons op de koffie en waren gelijk erg enthousiast over het concept. Ze waren zelf al in de weer met een thee-café bij Nina in de garage (voor statushouders) maar wilden graag een volgende stap maken. Met het Deelcafé-concept hebben we ze de tips en tricks kunnen meegeven waar ze eigenlijk naar op zoek waren, en intussen is Kapelle een Deelcafé rijker. Voor ons bij De Buurman ook echt een feestje, want het was bij de eigen opstart toch wel een wens dat – áls het zou aanslaan – we het concept zelf ook konden delen. Dat is nu voor de eerste keer gebeurd, op een leuke en wederzijds leerzame manier. Tipje van de sluier.. Er zijn momenteel nog 4 (!) kandidaten voor de opstart van een lokaal Deelcafé!

2 jaar Deelcafé De Buurman
24 september 2016 werd De Buurman feestelijk geopend, en we zijn intussen al weer bijna 2 jaar verder! Een greep uit de feestelijke feiten is na te lezen in de infographic in de bijlage. Wat blijft het hartverwarmend om te zien hoe iedereen zijn of haar steentje bijdraagt om daadwerkelijk die ‘goede buur’ te zijn – gewoon dichtbij in Hardinxveld én verder weg. We hebben al zo óntzettend veel mooie herinneringen aan bijzondere ontmoetingen met mede-inwoners en Hardinxvelders ver weg. 'Dit avontuur wil je niet missen’ – dat geldt voor ons in Hardinxveld ook nog elke dag en we zijn blij dat we daar met alle deelgenoten en betrokkenen vol enthousiasme mee de toekomst in kunnen!

1 / 9

Please reload

EXTRA ACTIVITEITEN

 

De Buurman biedt wekelijks een aantal extra activiteiten waaraan u kunt deelnemen. 

Maandag

Dinsdag

15:00-17:00 : Fincieel Café 
Gratis financieel advies - mét koffie!

Voor iedereen die wel een beetje hulp kan gebruiken bij administratie, financiële zaken of formulieren. Maak kennis met de budgetspecialisten van Servanda en kom in een ongedwongen setting kennis maken en je vraag voorleggen. 

Alle vragen - groot en klein - zijn welkom!


Woensdag
09:00-11:30 : "multi-culturele-creatieve-vrouwengroep" (elke 3e woensdag van de maand)

Creativiteit, gezelligheid, 'kippenhok' (aldus de dames zelf) en heerlijke koffie en thee.

Speciaal welkom voor nieuwe Hardinxvelders!

ps: kinderen die nog niet naar school gaan mogen gewoon mee komen

Donderdag

09:30 - 11:30 - MAMAcafe
Ontmoet in een ontspannen setting andere moeders (to be) bij het MAMAcafé o.l.v. Arianna (2MPower). Elke laatste donderdag van de maand, en regelmatig bezoek van bijv. voorlees-zwem&opvoed-'specialisten'!

13:00 - 15:00 - Breien met de Buurvrouw
Schuif elke week gezellig aan bij dit bonte gezelschap brei-, haak- en handwerkliefhebsters! Heeft u geen beschikking over eigen materiaal? Geen probleem! De buurvrouwen delen graag, wie iets meer heeft kan delen met wie iets minder heeft.

 

19:00 - 21:00 - FC De Buurman
Op donderdagavond voetballen we op het terrein van KV Vriendenschaar, achter de kunstgrasvelden. Wil jij meer Hardinxvelders leren kennen, en vind je het leuk om een fanatiek potje te voetballen? Kom dan langs en neem het op tegen onze Eritrese en Syrische vrienden!

Vrijdag
va 18:00 - 'Vaste prik' / 'Zomers maaltje'
Eet mee v.a. € 3,50,- met 'Vaste Prik' en 'Winterkost'/'Zomers maaltje'. Vaste Prik en Winterkost/Zomers maaltje wisselen elkaar af op de vrijdagavond. Elke vrijdagavond dus gezellig en warm eten! Geen € 3,50,- op zak? Gebruik een uitgestelde maaltijd of vraag naar de strippenkaart!

19:30 - De Buurman Unplugged
Live muziek in een intieme setting. Let op de aankondigingen voor het volgende event!

Zaterdag

 

bottom of page